ZONGULDAK / ÇAYCUMA - Mimar Sinan Ortaokulu

Mimar Sinan Ortaokulu

Çay Mahallesi Veliköyü Caddesi No1 Çaycuma/Zonguldak
Vizyon
Sosyal faaliyetlerin rahatça yaşanabildiği mekânlara sahip, fiziki donanımı tam teknolojiyi ve bilimi en verimli şekilde kullanabilen, öğrenciyi merkez edinerek onun ilgi ve yeteneğini ortaya çıkarıp geliştiren ve onu en donanımlı şekilde bir üst öğrenime hazırlayan bir okul olmaktır.
Misyon
Mimar Sinan Ortaokulu olarak öğrencilerimizi Atatürk ilke ve İnkılâplarına bağlı, fert ve toplum meselelerini tanıyarak çözüm arama alışkanlığı edinerek, sistemli düşünmeyi ve çalışma alışkanlığını kazandırmak, hayal ve yaratıcılık gücünü artırmak, bilim ve teknolojiyi her alanda kullanmalarını sağlamak, bir üst öğrenime hazırlamak için varız.
Öğretim Şekli :normal
doğalgaz
Okulumuz ilçe merkezinde olup, otogara 2 km uzaklıktadır.
Çaycuma Mimar Sinan Ortaokulu Çay mah. Veliköyü cad. No:1 Çaycuma/Zonguldak
Okulumuz ilçe merkezinde olup, il merkezine 50 km uzaklıktadır.
Okulun Sınav Başarı Durumu
2023 yılı Ortaöğretim Kurumları Yerleştirme Sonuçlarına göre ; Öğrencilerimizden 53 öğrencimiz Merkezi sınavla alan okullarımıza ,1 öğrencimiz Güzel Sanatlar Lisesine ,47 öğrencimiz Anadolu Lisesine ve 31 öğrencimiz Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesine yerleşmiş ve 13 öğrencimiz de bursluluk sınavını kazanmıştır.2022 yılı Ortaöğretim Kurumları Yerleştirme Sonuçlarına göre ; Öğrencilerimizden 46 öğrencimiz Merkezi Sınavla alan okullarımıza , 1 öğrencimiz Güzel Sanatlar Lisesine , 43 öğrencimiz Anadolu Lisesine , 30 öğrencimiz Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesine yerleşmiştir.Ayrıca 6.sınıflardan 8,7.sınıflardan 5,8.sınıflardan 3 ve mezun öğrencilerimizden 1 olmak üzere toplam 17 öğrencimiz bursluluk sınavını kazanmıştır.2021 yılı Ortaöğretim Kurumları Yerleştirme Sonuçlarına göre ; öğrencilerimizin 19´u merkezi sınavla öğrenci alan ortaöğretim kurumlarına,1 öğrencimiz Güzel Sanatlar Lisesine,72 öğrencimiz Anadolu Liselerine,1 öğrencimiz Sağlık Meslek Lisesine,52 öğrencimiz Mesleki Teknik Anadolu Lisesine yerleşmiş,14 öğrencimiz bursluluk sınavını kazanmıştır.2020 yılı Ortaöğretim Kurumlarına Yerleştirme sonuçlarına göre; bu yıl okulumuzdan mezun olan ve sınava giren öğrencilerimizden 23´ü merkezi sınavla öğrenci alan ortaöğretim kurumlarına,1 öğrencimiz Güzel Sanatlar Lisesine,77 öğrencimiz Anadolu Liselerine,3 öğrencimiz Sağlık Meslek Lisesine,84 öğrencimiz Mesleki Teknik Anadolu Lisesine yerleşmiştir. Ayrıca 13 öğrencimiz bursluluk sınavını kazanmıştır.2019 yılı Ortaöğretim Kurumlarına Yerleştirme sonuçlarına göre; bu yıl okulumuzdan mezun olan ve sınava giren öğrencilerimizden 17´si merkezi sınavla öğrenci alan ortaöğretim kurumlarına,55 öğrencimiz Anadolu Liselerine,3 öğrencimiz Güzel Sanatlar Lisesine,3 öğrencimiz Sağlık Meslek Lisesine,6 öğrencimiz İmam Hatip Lisesine,55 öğrencimiz Mesleki Teknik Anadolu Lisesine,1 öğrencimiz İş okuluna yerleşmiştir.Ayrıca 16 öğrencimiz bursluluk sınavını kazanmıştır. 2018 yılı Ortaöğretim Kurumlarına Yerleştirme sonuçlarına göre; bu yıl okulumuzdan mezun olan ve sınava giren 101 öğrenciden 12´si merkezi sınavla öğrenci alan ortaöğretim kurumlarına,1 öğrencimiz spor lisesine,48 öğrencimiz Anadolu Lisesine,33 öğrencimiz Mesleki Teknik Anadolu Lisesine yerleşmiştir. 2018 Yılında; 8 öğrenci bursluluk sınavını kazanmıştır. 2017 Yılında; 3 öğrenci Fen Lisesine - 40 öğrenci Anadolu Lisesine yerleşmiş ve 22 öğrenci bursluluk sınavını kazanmıştır. 2016 Yılında; 15 öğrenci Fen Lisesine - 2 öğrenci Sosyal Bilimler lisesine-43 öğrenci Anadolu Lisesine yerleşmiştir. 2015 Yılında;16 öğrenci Fen Lisesine-1 öğrenci Sosyal Bilimler lisesine-31 öğrenci Anadolu Lisesine yerleşmiştir. 2014 Yılında;5 öğrenci Fen Lisesine-3 öğrenci Sosyal Bilimler lisesine-24 öğrenci Anadolu Lisesine yerleşmiştir. 2013 Yılında;2 öğrenci Fen Lisesine-1 öğrenci Sosyal Bilimler lisesine-14 öğrenci Anadolu Öğretmen Lisesine-25 öğrenci Anadolu Lisesine yerleşmiştir. 2012 Yılında;7 öğrenci Anadolu Öğretmen Lisesine-4 öğrenci Sağlık Meslek Lisesine-15 öğrenci Anadolu Lisesine yerleşmiştir. 2011 Yılında; 1 öğrenci Fen Lisesine-14 öğrenci Anadolu Öğretmen lisesine-12 öğrenci Anadolu Lisesine- 1 öğrenci Sağlık Meslek Lisesine yerleşmiştir.
Sportif Etkinlikler
Okulumuzda; Yıldız Kız-Küçük Kız Voleybol Takımı, Yıldız Erkek-Küçük Erkek Futbol Takımı,Yıldız Erkek Masa Tenisi Takımı, Yıldız Kız-Küçük Kız-Yıldız Erkek-Küçük Erkek Bocce Takımı, Küçük Kız Badminton Takımı, Küçük Erkek Futsal Takımı,Küçük Erkek-Küçük Kız Satranç Takımı kurulmuştur. Takımlarımızın il ve ilçe şampiyonlukları mevcuttur.
Bilimsel Etkinlikler
2022 yılında Zonguldak Fen Lisesinin düzenlediği matematik olimpiyatlarında okulumuz 6.sınıflar seviyesinde İl 3. olmuştur. 2. Türk Dünyası Bilim Olimpiyatlarında; EKO_SERA adlı proje mansiyon ödülü almıştır. Bu Benim Eserim Proje çalışmaları kapsamında; "Üreme Hücrelerine Aloe Veranın Etkisi" adlı proje 2014 yılında Türkiye ikincisi olmuştur,Bu Benim Eserim proje çalışmaları kapsamında;2015 yılındaki Ceviz Yaprağıyla Uygun pH, Verimli Toprak ve Su Altı Ekosistemine Çöl Etkisi projelerimiz ise Ankara´da düzenlenen Bölge finaline katılmıştır.
Proje Çalışmaları
4006 TÜBİTAK Bilim Fuarı: 2013 yılında 26 adet proje, 2014 yılında 30 adet proje, 2015 yılında 42 adet proje, 2016 yılında 64 adet proje, 2017 yılında 20 adet proje, 2018 yılında 20 adet proje üretilerek sergilenmiştir.